reede, 20. aprill 2018

Nädala nipp: Ole tähelepanelik! Uuri kevade märke.

Tihased on väga tähelepanelikud olnud ja kevade märke nii õues kui toas avastanud. Lisaks tuppa trügivatele kärbestele ja teistele putukatele, tekitavad tõelise kevade tunde ka meie aknalaudadel kasvavad redised, tüümiani- , tšillipipra- ja maasikataimed. Kurgikasvatus tekitab aga juba tõelise suvetunde, sest tavaliselt valmivad kurgid ju suvel.

16.04.2018 

16.04 kui õues sajab vihma, paistab meil toas "päike"

17.04 "kurgivaip" meie aknal


Pisimelon nr.2 on eriti agar ronija. Tõime nende toestamiseks sirelioksi.

18.04 pisimelonid said tuge juurde

18.04 iga päevaga pikemaks


Viimane viktoriiniküsimus tekitas Tihastes kirgi ja emotsioone. Millise Eestis kasvava lehtpuu lehed sarnanevad kurgitaime lehtedega? Tamme ja sarapuu jätsime kohe valikust kõrvale. Järele jäid pärn ja vaher. Võtsime appi pildid puude lehtedega ja võrdlesime. Lõpuks korraldasime hääletuse, tulemusega 7:3 võitis pärn.
19.04 millise puu lehe moodi nad siis on?

Õpetaja sisestas vastuse arvutis "Kurgisõprade" kodulehele ja siis selgus kurb tõsiasi, meie vastus oli vale. Aga me ei olnud väga kurvad, oleme nüüd jälle ühe teadmise võrra targemad.

19.04 vastus läheb teele

Neljapäeval jõudsime veel kurgitaimed üle mõõta ja kurgipiltide konkursist ka osa võtta. Mõõtmiseks võtsime appi lausa 3 joonlauda, kõige pikema laenasime naabritelt. Aga ka nendest jäi väheks. Joonlaudade pikkuseks tuli kokku 110 cm.

19.04 kõige pikema kurgitaime mõõtmine

19.04 kurgid saavad paberile

Ja nüüd selle nädala kõige toredam ja maitsvam tegevus. Lõpuks ometi saime maitsta esimesi enda kasvatatud kurke.
20.04 Tihased suutsid vaid öelda: nii hea, maitsev, parim, ideaalne!

Ilusat nädalavahetust!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar